Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба в метрото на

...
Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба в метрото на
Коментари Харесай

Един убит и петима ранени при стрелба в Ню Йорк

Един човек бе погубен, а петима - ранени, при стрелба в метрото на Ню Йорк след свада сред две групи младежи. Стрелецът към този момент не е арестуван, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на полицията в най-многолюдния град в Съединени американски щати.

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс през вчерашния ден малко след 16:30 ч. (23:30 ч. българско време) - при започване на вечерния час пик, когато доста деца се връщат от учебно заведение и хората стартират да се прибират от работа. Щом вратите на метрото се отворили, стрелецът разкрил огън на открито, а на платформата начело имало доста хора.

До стрелбата се стигнало след кавга между две групи младежи вътре във влака.

" Не имаме вяра това да е инцидентна пукотевица. Не считаме, че този човек е стрелял безсистемно във трен или на гара ", сподели на конференция почитан представител на нюйоркската полиция.
Прочетете още
Тя търси стрелеца, като не изключва опцията повече от един човек да е разкрил огън.

Убитият мъж е на 34 години. Четирима от петимата потърпевши са със съществени пострадвания, само че няма заплаха за живота им.

Сред ранените са 14-годишно момиче и 15-годишно момче, за които се счита, че са били забъркани в спора. Останалите потърпевши надлежно са на 28, 29 и 71 години и евентуално са били простреляни инцидентно.

Престъпленията в метрото на Ню Йорк са необичайност, отбелязва Ройтерс. През април 2022 година мъж стреля с револвер по трен, преминаващ през Бруклин, ранявайки 10 души - първата всеобща пукотевица в метрото на Голямата ябълка от 1984 година

На идващия месец 48-годишният Даниъл Енрикес бе погубен, без съгласно полицията да е предизвикал стрелеца, написа Българска телеграфна агенция. 

Престъпността и по-конкретно убийствата с огнестрелно оръжие в Ню Йорк се усилиха по време на пандемията от новия ковид, само че след нейния край понижиха. Носенето на оръжие на публични места е строго контролирано в Голямата ябълка спрямо други градове и щати в Съединени американски щати, отбелязва Франс прес
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР